Gonna miss it

Nu har det skett mycket vill jag lova! Inte bara har det hunnits med en four days in a row, konserter, fester, födelsedagar och avskedsmiddag utan till och med en hemkomst till sverige! så fär väl se till o byta namn på denna blogg nu då...hmmm..?

Jo men sen sist jag skrev har jag och Julia gått på Jeffs (kanadensarens) spelning i torsdags. Väldigt kul! Speciellt då Jeff uppträdde, hehe.. Inte alls konstigt att han tog av sig sin skjorta där bak vid trummorna, han hade ju ändå ett linne under ,men efter ca två låtar säger Julia till mig "Varför sitter han i kalsonger" ,o nepp inte hade han några byxor på sig utan under linnet tittade ett par kalsonger fram och efter ca ännu en låt så tar han av sig linnet med, så där sitter han bakom trummorna endast iförd polkagrisrandiga kalsonger :D Jag blev lite orolig att han kanske var en smygblottare, att han sedan när de presenterade bandmedlemarna skulle ställa sig upp iförd ingenting alls, men som tur var slapp jag den synen. Efter denna nakna konsert som jag tyvärr inte har någon bra bild på så tog vi oss till efterfesten på baren bredvid. Efter att ha hängt där ett tag ville alla gå hem till sångaren i bandet som tydligen hade fest så vi tänkte väl ja det kan ju vara intressant med en skottsk hemma fest. Efter många mat och drick påfyllnader på vägen och efter att ha gåt o gått och gått i cirklar runt stora busstationen anländer vi till dena hemmafest som till våran förfära verkar befinna sig i ett student boende (been there done that) menmen denna kanske blir annorlundare. Och jo det blev den, men inte till något positivt alls, vi möts av en dimma av rök en trång korridor med skit o kladd på golvet och ett kök proppat med fulla ungdommar, kändes som en riktig highschool fest. Inte nog med detta valde några att svepa öl inne på en toalett som var ospolad och en av dem kräktes, jag och julia kände oss inte riktigt hemma, kändes som jag färdats bakåt i tiden en aning...


På fredagen var det dags för the Vaselines! jätte bra var dem, super kul o se, och förbandet som jag inte kommer på namnet på nu var också jätte bra! tyvärr mådde julia inge bra och stannade hemma så Björn slöt upp istället. Efter en super bra konsert gick vi vidare till the celler för ett par drinkar, men när vi insåg att klockan bara var 11 och magen började kurra tänkte vi att det får väl bli en tidig kväll med avslut på macedonken. Efter att ha mättat magen blev vi alla så film sugna att vi spontant halvsprang till cineworld för en nattbio, vi han precis in på Four christmases och trist var väl det eftersom det visade sig vara en av de sämsta filmer vi sett.. så så kul för spontaniteten!

Lördags kvällen förbereddes med att sova fram till halv två, att 20 över två få reda på att det skulle vara visning på lägenheten 10 över två, alltså tio minuter sedan!!! Paniken drog sig över kroppen och som en reflex började jag skricka "madrassen ta madrassen" (eva o michals madrass en ca 2 dm tjock och 140 cm bred som ligger ute i vardagsrummet som man verkligen kan tro är våran "extra madrass för besökare" nä skulle inte tro det) så där stod jag o febrilt försökte gömma den och bara kände hur ett gäng människor skulle knacka på dörren i  vlken sekund som helst. vi vart minsan imponerade på hur snabbt vi fick undan allt väsentligt, vi har verkligen fått rutin på det hela, ca 10 minuter tog det och vi hann ta oss ut. men till vilken förstjänst då, inte dök det upp några för nån visning inte! Jag eva o michal tog oss iaf till en uteservering, japp uteservering sånna har dem överallt här i glasgow, dock är det bara ett fåtal som har med värme och det var en av dem vi slog oss ner på! mycket mysigt med god kaffe o äcklig soppa.

På kvällen hände då det stora och efterlängtans fulla: SISTA FESTEN! hemma hos oss i the sheriff court building iaf :) och lyckad vart den, lyx drinkar serverades, tack vare evas vän Ragnar!, en riktig favorit fick han fram med grapefrukt mums mums! efter förfetsen tog vi oss upp tlll ABC och där fetades det loss! riktigt bra och kul sista utekväll här i Glasgow!





I söndags fyllde Jeff år så då tog jag och julia oss dit för att fira och ge bort en sån fin present som vi tycket skulle passa honom bra på nästa spelning; ett par lila glansiga string kalingar! Där körde de ett drickspel som gick ut på att shotta 3 cl öl varje minut i 60 minuter, väldigt intressant eftersom vi inte kunde urskilja några direkta svårigheter eller spelregler i själva spelet. själv kändes det gott att avnjuta en god äppellmango juice! kvällen slutade med att jag och julia ville in nånstans att dansa av oss lite, men vi hamnade på en alldelses för tacky klubb med en massa småttingar så det bar iväg hem till sängen istället.

i måndags gick nästan hela kollektivet ut och åt en sista mddag, efter att ha gått in på alla restauranger i hela merchant city bestämde vi oss för den mitt över gatan piazza italia, där avnjöts det god mat, efterätt och vin och framförallt mysiga minnen av vår tid här (eller nu blir det ju där) i Glasgow. Anna kom ner till oss lagom till efterätten :P efter detta tog vi oss hem och drack upp den sista glöggen, julmusten, chipsen, dippen, popcornen, pepparkarorna framför filmen "there will be blood" , mys mys! kommer sakna er mycket nu mitt kära kollektiv!

Ja så i tisdags har det färdats från Glasgow till Stockholm, känns lite konstigt nu, känns som jag bara ska kunna gå ut på ingram street men se det går ju icke! tar väl ett litet tag att vänja sig, mysigt med julen som kommer nu iaf så man har nått att se framemot..

Last trip

Igår blev det ingen åktur med käre chriss till skolan, jag gav bort min plats till Anna så hon kunde gå ut på date och hinna med att göra sina mönster kvällen innan, och tur var väl ändå det så att satckars Chriss slapp höra mig och mitt svamlande. De sista gångerna vi har åkt har jag lyckats göra bort mig lite, så där som jag lätt gör... :) första gången när vi åkte genom southside som är det "skumma " kvarteren här i glasgow berättade han att han tänkt hyra en lägenhet där men hade då fått höra att de har "monkeys in the korridorrs" ,detta var vad som hördes i mina öron, vilket jag tycker verkade skumt men alla andra bara nickade o sa "ahaa" som de förstod precis, darför frågade jag högt vaddå? do they have monkeys in the korridors???, men nepp tydligen "do they mugg you in the korridorrs". Såklart!
O så i går morse när jag skullel höra hur hans helg hade varit fick jag ur mig " Did you have a GREATE weekend?" och för att rädda detta så sa jag "cause you couldent had a bad one" (ja varför dkullr han inte kunnat ha det..)o fortsatte svammla ett bra tag till tills jag fick ur mig "so do you?" (bör läsas som en hispig tant) ,inte valde jag det grammatiskt rätta did you utan do you. Och han svarade inte, sa INTE ett ord och vi andra brast ut i as garv, så en konstig stämning lyckades jag få till under de först 10 minutrarna på den bilresan. Det var alltså riktigt skönt att sätta mig på en buss och bara sova :) Det var sista resan till staden Ayr!!! jipiieee :P

Här är några illustrationer jag gjorde till mitt personal project som jag lämnade in igår, såå skönt att ha ledigt! det är ju verkligen inget jag har haft alls under dessa tre månader :P





Jag och Julia hade en rätt intressant (eller snarare totally amazing and radical) kväll igår, men mer om det i morgondagens inlägg. Hinner inte skriva mer nu måste ju göra mig fin inför konserten med the Vaselins! :P

The Canadian night

De sista dagarna har bestått av mycket plugg men jag har ändå lyckats ta mig ut på bio men Julia och Anne I fredags, såg Madagaskar två!! Såå kul, älskar Morris även om han bara var med i typ 2 minuter.

Sedan i lördags hörde kanadensaren Jeff av sig och bjöd oss hem till han på förfest! Jag, Julia och Anne bar oss i väg bort mot west end i blandade tankar, vi hade aldrig träffat Jeff så vi var lite oroliga på vad vi hade gett oss in på. Men självklart var det inget att oroa sig över, Jeff var super trevlig och hans vänner likaså, det var en blandning av kanadensare, skottar och en irländare och så vi svenskar förstoss! Det var en riktigt kul kväll och massa engelska språkades.  När klockan började närma sig ett insåg vi att det var dags att ta sig ut, vi drog med alla till the Litebar och ansade runt. Mitt under kvällen när jag fann mig stå i en liten gränd med Jeff och Joel insåg jag att jag egentligen inte vet någonting om dessa två människor och att de lika gärna kunde slå ihjäl mig nu, men jag hade tur (phuu) vi drack bara lite snodd rom och öl och hälsade på en söt jultomte, sen blev det att springa in igen när Jeffs ”fav” låt började spela.





Kvällen var minst sagt super lyckad!

Idag har vi lämnat in flash världen, som inte alls blev riktigt som jag tänkt mig men men.. Imorgon har vi den stora inlämningen med alla våra konstverk vi skapat under denna termin sen är det LOV! och bara 6 dagar kvar tills vi möts av svealand doft! Ska bli underbart o slippa denna konstanta lukt av toast som befinner sig som en dimma över hela staden.

På fredag blir det konsert med the Vaselins och på lördag en sista fest här i Glasgow hemma hos oss!

All night long

De två sista dagarna här har kollektivet varit såå kreativa och haft två uppesittarkvällar till kl 3.00 (Julia och Michal höll sig dock uppe till kl 6 respektive 7, förstår inte hur nån av dem orkade sig upp vid 11 sedan..) med skolprojekt, musik, mat, erotik (råkade slå på kanalen: movies for men, som vanligt vis har olika western- och polisfilmer men nu var ju kockan över tolv...)

Jag och Anna tog oss självklart en sväng förbi isrinken igår när vi skulle handla, och där stod (åkte ioförsig)  han mitt på isen i skenet av de röda, gula, gröna, blåa, vita blinkande juleljusen! Anna fick sig efter mycket papparazzi fotande en skapligt suddig bild, hihi..

Jag har nu blivit sånär klar med tre mönster till mitt personal project. Vilket går ut på att jag har tagit några slumpmässigt valda platser på Glasgow kartan och sedan gått och besökt dem för att sedan göra illustrationer och mönster av saker jag hittar där. Så nu har jag bara fyra illustrationer kvar !

.

Har inte riktigt bestämt mig än för vilken av de här löv mönsterna som ska lämnas in.





Ikväll blir det inget uppesittande, ska ju upp tidigt till skolan imorgon, men inte lika tidigt som vanligt för jag, Eva och Michal har lyckats få oss skjuss av en kille som bor precis här vid oss, så en timma extra sömn blir det!



Cozy first advent

I fredags gick jag, Julia, Anna och Alida och mötte upp några andra utbytesstudenter på George Square där det skulle skridskoåkas! Det var tyskar och tyskar och sedan kom fransyskor.

Först åkte det självklarts karusell! Jag och Julia med all de små 8 åringarna.

Det blev bara vi svenskar och halva gänget tyskar som vågade oss ut på isbanan. Vingligt var det, men såå kul! Fast jag och Julia fick int eha så kul som vi ville, eftersom det var en liten liten bana och man åkte runt en staty så behövde man "go with the flow" om man istället fick för sig att åka arm i arm runt runt runt som jag o Julia blev man tillsagd av den så otroligt hete isbane vakten, och detta hände ju inte bara en gång då förstoss, dels eftersom vi ville ha det lite roligar än att bara åka runt, så vi snurrade runt, åkte tåg och gjorde meatball to spagetti snurret som fick en ohet isbanvakt att fråga om jag var ok(han trodde att jag höll på att ramla när jag gjorde min fina skridskodans) och så dels för att få den hete isbanvakten att uppmärksamma oss. så efter några några snurr och damp på rumpan så var han där för att hjälpa en upp, och visst dissade jag Alidas hjälpande hand istället för hans med glädje! Kommer väl hänga runt isrinken varje dag nu tills vi åker hem för att drömma mig bort lite... Rätt skumt ändå att de har tivoli mitt i vintern, men kul var det!

Jag och Anna med sin nya fina röda kappa.

Tysken Daniel och  Alida.
Efter isåkningen gick vi alla hem till oss för att värma oss med lite blåbärsglögg och pepparkakor.

Fransyskorna Julie och Geraldine.

På lördag eftermiddagen blev det julfika med glögg och hemmagjord mjuk pepparkaka ala Anna och supergoda saffransmuffins också ala Anna.

Se så glatt folket var av all god fika!


Igår blev det första advents mys med julegröt och tänta ljus och hela kollektivet satt vi till bords samtidigt för att dela denna heliga måltid, där jag fann mandeln i min mun, hmm.. känner mig inte riktigt redo för giftemål det närmsta året.. Sedan blev det filmkväll, det var ju fööör länge sedan vi hade filmkväll sist så det blev "Horton hears a ho"!

Idag har jag gott över nästan hela Glasogw för att fota till mitt Personalproject, vågade mig till och med ner till southside alldeles själv. sen gick jag till TopShop och köpte mig ett par Pippa byxor, de första satt ju som en smäck och billiga är dom så kunde inte motstå ett par till!
Nu hade jag väl tänkt knopa ihop en av de 7 illustrationerna/mönsterna till mitt personalproject, inspirationen är dock inte på topp... Kanske blir lite mer tv ändå :P


RSS 2.0