Jackie Cedercrantz

Japp, det är jag det från och med idag! Jag har alltså bytt identitet, eller iaf varje gång jag går in och ut genom våran ytterdörr. Detta för att jag också ska kunna få mig ett tummavtryck :P Smart va! Om ni inte fatatr varför så heter Julias käre pojkvän Jakob Cedercrantz, alltså om de undrar vem jackie är så kan ju det vara julias pojkvän! hihi..

Nu ska vi ha förfest här hemma, självklart är vi riktigt Halloween fina allihoppa! Men det får ni se bilder på imorgon!

End of an era


I söndags såg vi det sista avsnittet av Sex and the city. Med ledsna miner och tårfullaögon kom vi till insikt att vi nu inte får följa carrie mer.

Vi firade eller snarare sörjde detta med hemgjorda chokladbollar (eller ska jag säga köttbullar) by Mitsy.


Igår kom spådamen Annananna på besök. Många bra difusa svar men känner mig dock inget klokare idag.


Idag var vi på skolutflykt! Vi åkte buss för att få åka buss från skolan för att där sedan gå in i en buss där själva utställningen var. Utställningen i sig var ingen hitt heller så mycket buss åkande för ingenting.

Ikväll ska vi kanske titta på Sex and the city filmen om vi nu lyckas bränna ner den, gick inget vidare igår.. :S Sen blir det tidig uppgång för att ta sig till frisören, vi hittade en 50% rabbatt kupong i den "dåliga" Goody Bagen från helgen, nån nytta av den måste man ju dra :P

The Big Night

Så var den stora kvällen äntligen här: den kväll då vi alla 6 i kollektivet skulle ut tillsammans!

Mitsy gjorde sig fin även till denna kväll.

Eva med, med sina nya glasögon.

På väg till baren fick vi färdas i ljus, väldigt vackert nu när de tänt en del av julbelysningen :)

Bar Ten. Väldigt trevlig bar med billiga drinkar.

Mojitos för bara 4 pund :P

De har en tendens att döpa uteställena till väldigt lockande namn. När vi hörde om Nice n sleazy första gången trodde vi det skulle vara i stil med nåt sliskigt hak på stureplan, men tydligen är det ett riktigt "fräckt" ställe där många band har efterfester, vi bör kanske spana in det nångång även om deras flyers ger annat intryck..

Efter en trevlig men dock kort tid på Bar Ten (eftersom vi hade så kul hemma så tiden rann förbi  oss och vi kom ut vid 11) som stängde kl 12 var vi på väg hemmåt igen. Men två hus innan hemmet gick vi förbi en pianobar, vi som gärna inte ville hem blev mycket glada. Vi missade dock ingången till pianobaren och hamnade på the litebar istället. Vilket bara var ett lyckat drag. Det spelades riktigt rolig musik, blandade åldrar (så mamma, Ingegärd, Elle, Carlan och Karin detta är stället för oss om ni känner för lite clubbin´ när ni är här :) ) och lokalen var topp!

Fancy couples!

Så fint tak.


Somsagts var musiken bra vilket drog igång oss alla till dans dans DANS!
Det blev en riktig lyckad spontankväll.

Så idag gick vi upp halv 9 (skönt att klockan ställdes om så vi fick en extra timma sömn) för att bege oss till West end där den stora vintagemarknaden skulle hålla hus. Vi visste inte när den skulle börja men antog runt halv 11, som den igår gjorde. När vi då dragit stackars bakis Michal ur sängen för att ta oss till tunnelbanan ,visar det sig att den inte öppnat än.. så vi tar en taxi som gör att vi kommer fram lagom till kl 10. Väl där får vi beskedet att marknaden inte öppnar förens kl 11.

Under vänte tiden tar vi en kaffe på ett cafe i närheten och tänker att detta får det vara värt för några Goody bags, speciellt då de borde rikta sig lite mer till killar idag än vad Goody bagen igår gjorde.  Efter en timmas fikande går vi tillbaka och får då veta att marknaden inte alls öppnar 11 utan defenetivt kl 12! Suck. Vi tar oss då en runda till några second hands, men det var bara en som var öppen. När vi sedan går tillbaka till byggnaden där marknaden ska vara kvart i 12, skådar vi en KÖ! den var ca 20 m lång ,men gles, vi räknade med att det var ca 70 st framför oss i kön, så då e d ju ändå lugnt, de 250 första skulle ju få Goody bags :) Kön börjar sedan röra sig oroväckande fort, "hur hinner folk betala om vi kommer in så här snabbt?" frågar sig Alida. Jo men det är för att vi stått i kön där alla har förköpta biljetter, såklart! så vi får ställa oss i en ny kö som dock bara är 5 meter lång :) men i kön får vi höra att det bara är de som har förköpta billjetter som får Goody bags, NOOO!!! Besvikna över att vi blivit snuvade på härligheten mitt framför näsan traskar vi in, men så lyser ett litet hopp upp, vi får en biljett när vi betalar som gör att vi också får Goody bags, Wiee! Men lädjen varar inte länge, när vi väl fick bagen och tittade inuti den ser vi att det är ett gäng flyers och en läsk! (eva fick dock två läsk). Aja det såg ju ut att finnas bra grejer iaf, men dock en väldans massa folk, så det blir att tränga sig och rycka till sig det man vill ha (sånt som jag HATAR). Men jag håller modet uppe och strosar runt i min takt  vilket resulterar i fynd av ljusblå skinn skjol, lång grönrandig skjorta och ett par alldeles underbara skor för bara 8 pund. :)

Se vilket fynd.


Jag, Eva och Michal bestämde oss för at stanna kvar i West end och kolla second hand affärerna igen nu när de öppnat, vilket gjorde att jag kom hem med ett par svartastövlar också. Här är vi inne i en super mysig matbutik, en sån som bara finns i West End. Vi konstaterade att det var den godaste lukt vi känt i en lokal i Skottland.


Jag har kommit in i en ny vana som den nya skottlandsbo jag är; whiskey till både morgon och kväll :P

Storm, Goody bags och massa vintage

I helgen är det Goody bags i fokus :) Idag var vi på lighthouse där de hade vintagemarknad!! och en liten annan marknad men som inte var lika kul som vintagemarknaden. Jag, Alida och Anna har planerat den här helgen för läänge läänge sedan då vi läste i en tidning att de första besökarna skulle få sig en goody bag för 30pund! Goody bagen innehöll mest pins, sytrådar, nålar och blixtlås, jag lyckades dock få mig en god brownie i min bag :P Jag fyndade mig två tröjor och ett linne på vintage avdelningen, kul kul! Imorgon bär det av till west end för ännu mera Goody bags på en vintagemarknad som ska vara JÄTTEstor men kostar 5 pund, men det får det vara värt. Vi är rätt facshinerade över att vi lyckades ta oss upp nästan allihopa kl 9 på en helgdag, vi borde kanske alltid ha goodiebags som mål på helgerna.

Det har också blivit ett fasansfullt väder här. För några dagar sedan åkte vi hiss med vår portvark och han berättade att det här på vintern regnar lodrätt, han sa visserligen att det inte skulle börja förens i december, men jag har konstaterat att det börjat redan nu, om det inte tänker bli ännu värre förstoss.. :S På väg till Tesco (matvaruaffären) fick jag och Eva ha paraplyerna framför oss som skydd, min mössa valde också att åka av två gånger på de tio meterna, vi kom ca 1 meter på en minut.. Hårdhudad av vind och vatten kommer jag iaf bli efter denna glasgow vistelse :)


Eva i stormen påväg till tesco, det här är det mest upprättade vi gick, kunde inte ha koll på både kamera och paraply när det var som värst..


När vi kom hem tyckte vi det passade bra att värma oss i soffan framför en film. (Tack Anna(Söderström, så det inte blir något missförstånd bland Annorna)för att du tog med dig en massa film!)


Mys i soffan.

Under de senaste dagana har det gåtts i skolan och pysslats en hel del hemma med bok projektet, min börjar arta sig rätt bra nu, men den e int vacker :) Michal ska suga av saker spegelvänt till sin bok,  kommer bli väligt intressant och se hur den blir.

Smygkik i min kommande clownbok.


Pyssliga Anna.


Mitsy får håret fixat till fredagskvällen som visade sig bli en lugn kväll hemma med ännu mera pyssel och till stor avslutning filmen Clerks, rekomenderar!

Ikväll blir det en liten bar runda med hela kollektivet (hör och häpna, tror vi aldrig varit allihoppa ute en lördag innan) och så Jakob som är här och hälsar på Julia.

Uppe bland matos och nere bland cribs

I lördags gick jag, Eva och Michal och såg på No Age på Glasgow Art School, de var skit bra! jätte kul att se live :D

På väg till Art School

Väl på stället

No Age

Konserten började redan vid åtta så efter konserten gick vi hemmåt för mellanfest med vin och cribs (alltså chips men här heter de crisps och jag har väldigt svårt att utala crisps) under denna mellanfest började vi alla tre att dåsa till men inte gav vi efter!, utan vi masade oss iväg till art school igen för att se om vi kunde slippa de 5 pund i inträde men ICKE då, spelade ingen roll att vi hade gig biljetter, så vi strosade ner mot ABC, ett annat uteställe som ska vara bra, bara det att vi aldrig kommit dit än. Och inte heller lyckades vi med det denna kväll. Utan jag ser att det lyser under en ytterdör i en liten gränd, spriger dit o ser att den är olåst. Där innanför hittar vi en trappa ner i en källare där det ser ut at vara nånslags bakingång till en klubb, vi hör iaf "dunka dunkat" längre in vilket leder oss till denna slutsats. När vi väl gått ner för en trappa och sen upp för en till trappa och hittat två bakingångar till en eller två klubbar som dock är låsta blir vi såå besvikna! Men Michal kommer på den ljusa ideén att klättra upp för en lite brandstege och se om luckan där är olåst, visst var den det :D

Upp på ett litet tak tog vi oss, där det luktade eller snarare stank china mat, det var fullt av ventiler där det forsade ut matos och mycket annat.. Vi fortsätte vår färd och hittade ännu en brandtrappa vilken ledde oss upp på det riktiga taket, där vi hade utsikt över hela Sauchihall Street och en lägenhet mitt över där de har fest och tyckte det var jätte roligt att moona mot oss :( Efter att vi utforskat detta tak, dansat till inbillad musik och försökt hålla kontakten med festen mitt över vilket inte lyckades till fullo (de tröttnade på oss rätt snabbt, kan inte förstå varför??) så begav vi oss neråt igen..

Eva var lite skrajsen i början.


Vi kände oss som skitcoola 15 åringar.

Sauchiehall Street och ABC under oss iaf.



Festen mitt över som vi inte fick vara med på.

Dansas det lite





Glada i hågen gick vi och tog en burgare på McDonalds och fann våra händer i detta tillstånd:


Fotograf under denna upptäcksfärd: Eva Wallmark.

Idag har vi hängt på GOMA (Galleri of Modern Art) och letat böcker till ett av projekten i skolan, skönt att det ligger så nära. Igår fick vi oss en liten smärre chock. De ska nämligen ändra the front door acces  så nu kommer bara de två på kontraktet in, alltså Julia och Anna och de kommer bara in med deras fingeravtryck! så nu måste vi andra låna deras tummar så fort vi ska komma in här.. lite mer komplicerat kan man ju säga.

Resten av denna dag kommer gå till att klippa och klistra i min visual journal och kanske nån proportions skiss :)


Höstmys och pyssel

Nu har jag precis avnjutigt en god fredagsmiddag med tesco (snabbköpet här bredvid) pizza uppiffad med fetaost och rödvin. Ikväll blir det pyssel pyssel med bokprojektet.



Igår gick jag Eva och Michal till West end för att fynda gammla böcker till detta projekt, jag hittade 5 potentiala! en  som nästan är 100 år gammal, från 1909. Sedan hamnade vi på gammla stammis stället Offshore. Mycket mysig kväll med brainstorming över kaffe och god soppa. Så många ideer har kläckts och ska få ta lite form ikväll :)
Efter det gick vi en mysig höstproemnad hem, luktar så gott och är så fint nu när löven tar färg.


Idag har jag helt klart gått upp det tidigaste jag nånsin stigit upp sen vi flyttade hit till lägenheten på en dag som inte är skoldag, kl 9.05 steg jag ur sängen, är riktigt stolt över mig själv! Vilket var väldigt bra, har hunnit med en runda till Paddys market och shoppat två klockor för 4 pund och en sväng in på millers artstore där jag och eva shoppade loss på färger,  penslar, skalpeller, bläck och mycket annat. Sen kl 14 blev det bio! Jättemysig biograf, Burn after reading blev det -så störd och bra film hahaha, trodde aldrig jag skulle garva så åt att nån fick huvudet avskjutet. Kommer kanske bli nya fredagssysslan nu, kostar bara 3 pund just på fredagar :D


Tunnbindaregatan nästa

Wihoo! Nu kan det bli så att jag ska flytta med min käre vän frk Bratt till Tunnbindaregatan efter jul!

Där någonstans ska vi bo :)

Jag är så glad att Ida har sånna vänner som låter henne få ta hand om lägenheten medan de åker utomlands och att Ida tänker på mig som boendevän. Men vi vet ju redan att det går alldeles utmärkt att dela kök och vardagsum ihop! Ska bli skönt att slippa korridorsboende speciellt eftersom den bästa korridoren snart inte längre kommer att existera, men kul att vi alla ska flytta ihop två och två därifrån- så Ida du kommer få vara stand in som hjärtevän <3

Idag har det varit en heldag iskolan med en massa inspiration till kommande "göra om gammal bok med färg, form och vad du än kan koma på" projekt och till Flash fantasivärlden, vill bara fixa material nu så jag kan sätta igång!

New Flatmates


Här ser ni mina två nya flatsmates! Igår bestämdes det att dessa två soffliggare skulle få flytta in hos oss på riktigt. YEY! Det har ju inte gått så bra för dem att hitta en lägenhet för bara tre månader. De flyttar nu till min plats i hörnet och jag flyttar ner till Alida. Det är ju alldeles förträffligt att vi bor i så stor lägenhet, känns verkligen inte trångt att bo 6 st plus de som kommer på besök då o då :)

Idag ska det skissas för fullt! Har en del att göra till onsdagen plus att jag borde sätta igång och göra figurer och grejer till min fantasivärld i flash.. har ju en någorlunda idé till den iaf. Världen måste vara gjord av kollage så det ska bli ett kollage av en massa figurer och annat gjort av tygbitar och mönster. Så måste ut på stan och hitta tygaffärer :P

Idag har jag också en väldans hemlängtan..  Denna hemlängtan går inte till Stockholm utan till Norrköping och alla ni underbara vänner där - saknar er mycket denna dag! Ska nog göra några fattigariddare för att muntra upp mig själv  :)

Goodier

Grym utekväll igår! wieee!
Eva och Michal drog med mig på konsert igår, det var Errors som spelade, elektrorock! De var hur bra som helst! Trodde inte de skulle vara riktigt i min smak, men tji fick jag :)

Errors

Så här nöjda och glada var Eva och Michal efter Errors grymma spelning!

Efter en sån bra konsert vill man ju inte sluta kvällen där, så vi drog vidare och frågade oss fram till bra pubar och barer, vi var inte ute efter en night out clubbing (däremot ikväll!!!) efter att ha stosat och frågat de allra snällaste skottarna som slutar prata i telefon och ser medlidande på en av hur de verkligen vill leda oss till det roligaste stället, och käkat subs som är goodier with cheese, träffar vi på Björn, Johan och Johans bror Christian.


 Vi lyckades få tag i gratis inträdes flyers till Firewater (som Hedda rekomenderade sist vi var ute). Det visade sig vara en guldklimp (iaf i mina o evas ÖRON, michal tyckte bara det var ok) de var en mysig lokal med stearinljus på varje bord och killar med iaf snygg stil på håll, men det bästa av allt var ju ändå musiken! De spelade MGMT, Justice, Kings of leon och en massa mer bra musik, så dansades och hoppades in i dansgolvets väggar. Det var riktigt kul att få dansa av sig lite, var så länge sen nu (blir ju inte som i Norrköping direkt ;) ). När vi väl anlände hem hittade vi Anna i fullfart att städa trappan. Anna och Alida hade också bakat supergoda äppel muffins, dock en med grillkrydda som jag, utan vetskap om det, fick ta mig en smaskig tugga av :S

Tänkte att jag skulle visa lite bildbevis på att vi faktiskt går i skolan och har plugg :) så här kommer några av mina konstnärliga verk:

Blindskiss av Julia och Björn med sina STORA plutiga läppar.

Kroki lektion i skolan - SÅ himmla kul!

Nu ska jag svida om till partydress och dricka gott vin med Eva, Michal och Anna, sen blir det utgång på ABC. tydligen ett bra ställe med rock, soul, pop och indie musik :P

Fabulous Highland Roadtrip


Åhh vilken helg! I fredags morse begav vi oss (Eva, Michal, Alida, Anna och jag, inte stakars Julia som vi fick lämna kvar hemma i sjuksängen) i ett vrålåk på roadtrip upp mot Highland! Vår käre bil Ross-Robert McGreagor var väldigt rymlig i samma lyx som vi nu är vana med, självklart kunde man snurra runt på sätena,  gångar fanns detm också mellan säterna, inte en chans att vi skulle åka med en vanlig bil för fem, minst sju säten tack!


Vår färd började med en liten incident,  efter två timmars färdandes på de super smala vägarna. Det kom en stor lastbil i fullfart i en kurva och halva lastbilen på våran sida, som tur var körde vi inte lika snabbt och han väja men det finns inte så mycket att väja till eftersom det är stenmur precis vid vägkanten på dessa vägar. Men vi hade tur och väjde där det var en rasad stenmur och klarade oss med en liten punktering. Vi hade ju vår alldeles egna handyman med oss (michal) som fixade med det nya däcket. Men undertiden stannade två bilar och hjälpte till. Skottar är ett alltför vänligt folkslag!

När vi väl var tilbaka på vägen igen fick vi skåda dessa vyer!

 
Andra dagen började med regn men vid kl 12 så sken solen igen o tack för det, annars hade vi aldrig kunnat se det fina som gömde sig i dimman. Vi hade solen med oss alla fyra dagar, oförskämt bra väder helt enkelt!


Natt två åkte vi till ett hostel som befinner sig i ett gammalt slott, jätte häftigt. Plus att det tydligen ska spöka där så jag var väldans rädd innan ska jag säga. Men efter att ha strosat omkring och bara sett en massa statyer och adra besökare , inte ett enda spöke! var jag inte lika rädd längre. Två rumm bort från vårat var det spökjägare på besök, de satte med levande ljus och gick omrking för att hitta spöken, de begav sig till och med ut på ett gammalt slagfält men det visade sig att de inte heller känt av några spöken. :) På kvällen gick vi till en pub som man bara kunde ta sig till via en gångväg över en bro där man behövde slå på belysmningen själv. Puben visade sig mer vara en enslig vägkrog. De enda besökarna där var vi och tre skottar fån en närliggande by som kommit dit för "a nice weekend out" de hamnade ju verkligen på rätta stället då.  SEn befans sig också en  jätte mysig tant där som hade hand om puben och så masmördaren själv förtoss. Han satt i hörnet för sig själv och iaktog allt med två glas rödvin. Han hade tydligen varit i mora och östersund (om någon vet att någon bivit försvunnen i de trakterna under februari månad är han troligtvis gärnimgsannen). Kvällen på puben slutade med lite skottsk dans som pojkarna tre gärna lärde ut med volymen på högsta nivå.





Dag tre stannade vi som vanligt vid ett fint ställe för att gå ur bilen och fota omgivningen. Men Alida, Jag och Michal beslöt oss för att vandra lite för omväxlingskull, så vi praktisk taget sprangklättrade uppför ett berg till ett litet vattenfall. Det var så mäktigt att sitta där uppe och se ut över landskapet, man var ett med det på nåt sätt. Det dracks självklart ur bäcken på vägen upp och ner. Både jag och Alida kan med bestämdhet säga att det var det vackraste kisstället vi någonsin haft :)


Övrallt kryllade det också av dessa får. De var inte rädda för bilar men för människor, vilket jag tyckte var väldigt trist. Det hjälpte inte ens att jag gömde mig i furren och gick på alla fyra för att likna ett får. Kan ju kanske varit så att de antog det var en knäpp männsika med ett dött får på sig och de då inte ville gå samma väg tillmötes..


Inte nog med att vi klättrade i vackra berg på söndagen så hittade vi också denna vackra strand!


Så här himmla glada blev vi av att se den.



Jag beslöt mig också för att iaf doppa mina ben i det "svala" vattnet.  Jag fick mig ett litet lyckorus av att springa som ett barn bland vågorna.

Se så sommrigt det kan se ut i oktober i kyligt väder!


Sista övernatningen skedde i Ullapool, en super söt liten hamnstad.


Jag hade hört innan att Höglandet skulle vara vackert, men trodde aldrig det skulle vara såå här vackert!


Blir inte så många inlägg nu när jag måste ta mig till ett cafe med internet, bev alldeles för dyrt att skaffa ett till lägenheten :( Men har märkt att vi får teckning från ett cafe till lägenheten, dock med lösenord, men om de har wifi  där så kan jag ju sen när jag vet lösenordet sitta hemma och blogga så då kansk edet blir uppdateringar här lite oftare :D

RSS 2.0