Fabulous Highland Roadtrip


Åhh vilken helg! I fredags morse begav vi oss (Eva, Michal, Alida, Anna och jag, inte stakars Julia som vi fick lämna kvar hemma i sjuksängen) i ett vrålåk på roadtrip upp mot Highland! Vår käre bil Ross-Robert McGreagor var väldigt rymlig i samma lyx som vi nu är vana med, självklart kunde man snurra runt på sätena,  gångar fanns detm också mellan säterna, inte en chans att vi skulle åka med en vanlig bil för fem, minst sju säten tack!


Vår färd började med en liten incident,  efter två timmars färdandes på de super smala vägarna. Det kom en stor lastbil i fullfart i en kurva och halva lastbilen på våran sida, som tur var körde vi inte lika snabbt och han väja men det finns inte så mycket att väja till eftersom det är stenmur precis vid vägkanten på dessa vägar. Men vi hade tur och väjde där det var en rasad stenmur och klarade oss med en liten punktering. Vi hade ju vår alldeles egna handyman med oss (michal) som fixade med det nya däcket. Men undertiden stannade två bilar och hjälpte till. Skottar är ett alltför vänligt folkslag!

När vi väl var tilbaka på vägen igen fick vi skåda dessa vyer!

 
Andra dagen började med regn men vid kl 12 så sken solen igen o tack för det, annars hade vi aldrig kunnat se det fina som gömde sig i dimman. Vi hade solen med oss alla fyra dagar, oförskämt bra väder helt enkelt!


Natt två åkte vi till ett hostel som befinner sig i ett gammalt slott, jätte häftigt. Plus att det tydligen ska spöka där så jag var väldans rädd innan ska jag säga. Men efter att ha strosat omkring och bara sett en massa statyer och adra besökare , inte ett enda spöke! var jag inte lika rädd längre. Två rumm bort från vårat var det spökjägare på besök, de satte med levande ljus och gick omrking för att hitta spöken, de begav sig till och med ut på ett gammalt slagfält men det visade sig att de inte heller känt av några spöken. :) På kvällen gick vi till en pub som man bara kunde ta sig till via en gångväg över en bro där man behövde slå på belysmningen själv. Puben visade sig mer vara en enslig vägkrog. De enda besökarna där var vi och tre skottar fån en närliggande by som kommit dit för "a nice weekend out" de hamnade ju verkligen på rätta stället då.  SEn befans sig också en  jätte mysig tant där som hade hand om puben och så masmördaren själv förtoss. Han satt i hörnet för sig själv och iaktog allt med två glas rödvin. Han hade tydligen varit i mora och östersund (om någon vet att någon bivit försvunnen i de trakterna under februari månad är han troligtvis gärnimgsannen). Kvällen på puben slutade med lite skottsk dans som pojkarna tre gärna lärde ut med volymen på högsta nivå.





Dag tre stannade vi som vanligt vid ett fint ställe för att gå ur bilen och fota omgivningen. Men Alida, Jag och Michal beslöt oss för att vandra lite för omväxlingskull, så vi praktisk taget sprangklättrade uppför ett berg till ett litet vattenfall. Det var så mäktigt att sitta där uppe och se ut över landskapet, man var ett med det på nåt sätt. Det dracks självklart ur bäcken på vägen upp och ner. Både jag och Alida kan med bestämdhet säga att det var det vackraste kisstället vi någonsin haft :)


Övrallt kryllade det också av dessa får. De var inte rädda för bilar men för människor, vilket jag tyckte var väldigt trist. Det hjälpte inte ens att jag gömde mig i furren och gick på alla fyra för att likna ett får. Kan ju kanske varit så att de antog det var en knäpp männsika med ett dött får på sig och de då inte ville gå samma väg tillmötes..


Inte nog med att vi klättrade i vackra berg på söndagen så hittade vi också denna vackra strand!


Så här himmla glada blev vi av att se den.



Jag beslöt mig också för att iaf doppa mina ben i det "svala" vattnet.  Jag fick mig ett litet lyckorus av att springa som ett barn bland vågorna.

Se så sommrigt det kan se ut i oktober i kyligt väder!


Sista övernatningen skedde i Ullapool, en super söt liten hamnstad.


Jag hade hört innan att Höglandet skulle vara vackert, men trodde aldrig det skulle vara såå här vackert!


Blir inte så många inlägg nu när jag måste ta mig till ett cafe med internet, bev alldeles för dyrt att skaffa ett till lägenheten :( Men har märkt att vi får teckning från ett cafe till lägenheten, dock med lösenord, men om de har wifi  där så kan jag ju sen när jag vet lösenordet sitta hemma och blogga så då kansk edet blir uppdateringar här lite oftare :D

Kommentarer
Postat av: emelie

åhh fina bilder! ni verkar ha haft en kanonhelg!

2008-10-07 @ 18:07:16
URL: http://whirl.se/wp
Postat av: Jonas

vafan är ni på någon jävla semester eller? :P Sjukt fuskigt.

2008-10-08 @ 17:02:01
Postat av: Pauline

Ja vad trodde du, pluggar du eller?

2008-10-08 @ 19:58:38
Postat av: Filippis

Tur för dig att du hade en händig karl och hjälpsamma glasgoware omkring dig när du fick punka, inte för att det egentligen hade behövts, du är ju rutti på att få punka på roadtrips nu ju (du vet ju vad som ska göras; bara att ringa Börje så kommer han med bärgningsbilen). Oj så vackra bilder alltså din lilla konstnär! Nästan så att de slår mina Geiranger bilder... Är i stockholm nu och oj vad kul det hade vart om du var här...

Stor kram och massa kärlek

2008-10-10 @ 23:58:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0